Seizoenen

VOORJAAR

2012-04/akelei-2.jpgDe eerste buiten bloeiende bloem op onze kwekerij is de mooie lange Aquilegia Starring Pink (code 111903), een selectie van J. Star en Zonen die zich kenmerkt door haar lange stelen en roze kleur.

pioen-duchesse-5558.jpgIn het voorjaar wordt er begonnen met het vervroegen van de prachtige witte Pioen Duchesse (code 5558).

In een verwarmde rolkas wordt de Campanula Glomerata (code 1303) geteeld, een mooie blauw-paarse bloem die altijd gewaardeerd wordt door de consument.

2013-02/pioen-alertie.jpgBuiten telen wij diverse soorten pioenen, in kleine aantallen vergeleken met de grootschalige akkerbouw. Pioen Allertie (code 13335) is hiervan de vroegste, een geurende altijd openkomende dubbele pioenroos.

ZOMER

eryngium-alpinum.jpgRond 1 juni oogsten wij de eerste buitenbloeiende Hollandse distel (Erynigium Alpinum code 2935), die zorgvuldig op lengte, maar vooral op knop en takgrootte wordt gesorteerd.

Op Flora Holland Rijnsburg inmiddels een begrip, waar wij worden beschouwd als betrouwbare aanvoerder die elke veildag met voldoende aantallen aanwezig is. Voor zowel de exclusieve afnemers, als het boekettenwerk en alles wat zich daar tussen bevindt.

2012-04/agapanthus-susan.jpgRond augustus leveren wij een late selectie van Agapanthus Susan (code 17173), een laatbloeiend soort van de Agapanthus met een rijkgevuld bloemscherm.

Vanaf 2015 zal de spierwitte Agapanthus in productie komen en geveild worden. Ook hebben we hoge verwachtingen van een lavendelkleurige Agapanthus, deze zijn nu nog in aanplant en zullen in 2016 beschikbaar zijn.

NAJAAR

2012-04/sanguisorba_1.jpgSanguisorba Officinalis (code 20066) is ook op de kwekerij te vinden, hierin zijn verschillende cultivars. Door selectie worden er vanaf juni tot half september vijf opeenvolgende varianten gesneden (elk met een eigen kleur en pluimgrootte).

Elke week een vaste aanvoerdag (maandag onder voorbehoud) voor de blauwe distel. Er is in deze periode een beperkt aanbod van de Erynigum Alpinum.

Een selectie van de diepdonker Scabiosa Atro Qis Deep Red (code 24282), is sinds kort in het assortiment erbij gekomen. Een lief exclusief bloemetje voor het fijnere werk.

WINTER

Rolkas met Brassica White Crane, deze wordt geteeld om haar mooie witte (roos)bloemen voor de kerstboeketten.